Welpen (7-11 jaar)

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

Wist u dat ....

... Welpen meisjes en jongens zijn van 7 tot 11 jaar?
... De groep altijd vol zit, iedereen heeft het dus goed naar zijn/haar zin!
... Dat betekent dat we ongeveer 20 kinderen in de groep hebben
... En een wachtlijst...

Wat doen wij allemaal???

De Welpen zijn ingedeeld in nesten, met aan het hoofd een nestleider. In dit nest en met de gehele groep samen, ondernemen de kinderen allerlei activiteiten. Het programma van de Welpen is zeer gevarieerd. We doen spelletjes (buiten of binnen), maar ook gaan we vaak naar het bos. We lopen (speur)tochten, knutselen, maken hutten, enz. We proberen de kinderen ook een aantal typische scoutingactiviteiten aan te leren, zoals knopen, pionieren, primitief koken, kamperen, kampvuur maken enz.
Ook gaan we regelmatig op pad, te voet of met de fiets. Bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of naar een natuurgebied op excursie. Daarnaast hebben we ook "speciale" opkomsten, zoals de nieuwjaarsduik of vader/moeder kind opkomst, we lopen mee met de Airborne tocht in Oosterbeek enz.

Het hoogtepunt van het jaar is altijd het zomerkamp, meestal in de eerste week van de zomervakantie. Van zaterdag tot en met woensdag hebben we met elkaar een fantastisch leuk en gezellig zomerkamp, wat we natuurlijk in thema draaien! Dit is tevens ook de afsluiting van het seizoen.

Ik wil graag bij de welpen, wat nu?

Heeft u een kind die in de leeftijdscategorie 7 t/m 11 jaar zit, en graag op scouting wil komen?
Stuur snel een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., met daarin de volgende gegevens:
Naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en geboortedatum! Wij zorgen ervoor dat u zo spoedig mogelijk bericht krijgt.

Leeftijd:
7 tot 11 jaar
 
Draaitijden:
zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur
 
Kosten:
€ 40,30 per kwartaal