Voorpagina / Nieuws / Kierewietstam hiked virtueel tijdens de iScout 2012

Nieuws archief

Kierewietstam hiked virtueel tijdens de iScout 2012

Groepsfoto iScout 2012Net zoals vorig jaar hebben de Stamleden van Scouting Made, samen met Scouting Zaltbommel mee gedaan aan de iScout.

De Iscout is een landelijk spel waarmee leden van een Scoutinggroep virtueel zo veel mogelijk plaatsen op de aarde (en daar buiten) moeten bezoeken. Voordat een groep virtueel op reis mag gaan moet hij wel eerst reistijd hebben. Een groep kan reistijd verdienen door verschillende doe opdrachten uit te voeren en hier een filmpje of foto van te maken.

 

De doeopdrachten is een van de leukste onderdelen van de iScout. Hieronder een overzicht van de opdrachten die wij dit jaar hebben uitgevoerd.

 

11 – Sla snijden
Een salade is lekker, maar dat snijden kost zoveel tijd en de voorgesneden creaties zijn (vanwege de hoeveelheid verpakking) milieutechnisch niet verantwoord. Maar sla, tomaat en dat soort ingrediënten moeten ook gesneden kunnen worden met een ventilator. Maak een filmpje van de ventilator als keukenhulpje voor het maken van een goed gevulde salade. Let op. Denk om je eigen veiligheid en die van anderen. Ga de ventilator niet uitgebreid verbouwen. De bescherming om de propeller zal er inderdaad af moeten. Andere dingen aanpassen zijn te gevaarlijk. Pas ook op met slasaus en andere vloeibare bestanddelen. Bij een gebrek aan een ventilator zou je ook een grasmaaier over de snijplank kunnen laten rijden. Pas wel heel, heel, heel erg op je handen, vingers en andere belangrijke zaken


14 – Vlaghijsen 2.0
Stilstand is achteruitgang, dat zou zomaar eens waar kunnen zijn. Laten wij daarom de nobele taak op ons nemen om een van de echte Scouting zaken eens onder de loep te nemen; het vlaghijsen. Al ruim honderd jaar gaat bij scouting de stoffen doek de houten paal in. Daar zijn anno 2012 vast en zeker alternatieven voor. Bedenk een goed alternatief en leg die vast. Een echt werkende smartphone app of website voor het vlaghijsen (uit te breiden met de wet-en-belofte-app). Of hijs een digitale vlag (beeldscherm) elektrisch de mast in.

15 – WC tegeltjes
Bij grootmoeder hangen ze ongetwijfeld nog aan de muur van het kleinste kamertje: tegeltjes met Hollandse wijsheden in mooi Delfts blauw. Voorzie 5 of meer tegels van de WC op jullie clubgebouw van de nodige Scouting gerelateerde slogans uitgevoerd in passend design. Bijvoorbeeld “Grow2continue” in ScoutIn-oranje of “Simply Scouting” in WJ-blauw.

iScout2012 tegeltjeswijsheden

18 – #pio
Scouting is hip en happening, net als Twitter met de bijbehorende hashtags. Om nog hipper te zijn dan de microblog met de hekjes, gaan jullie een hashtag pionieren: #Scouting. Uiteraard in het groot! Dus niet met lucifers of bamboestokjes. Als je niet vies bent van een creatieve marketingstunt, laat dan het bouwwerk een paar dagen staan op een plaats waar veel mensen het kunnen zien. Zorg er dan wel voor dat mensen het niet als klimtoestel gaan gebruiken. Dat je het op je eigen terrein neerzet en dat het geen andere gevaren met zich meebrengt.

iScout12 pio hashtag

19 – Sinaasappelsap
Ten tijden van de VOC had het zomaar zo kunnen zijn dan je een schip vol sinaasappels had, maar geen citruspers. Dan moest je dus de sinaasappel met het kanon tegen de wand van het schip te pletter schieten en het sap wat daarna van de muur afdroop op te vangen. Dat kan natuurlijk ook anders:

Bedenk en maak een citruspers. Groot, omslachtig, overdreven, krachtig. Als het maar niet te simpel is. Enige effectiviteit zou handig zijn. Natuurlijk wordt het sap opgevangen. Maak bijvoorbeeld een soort heimachine van piohout en laat een piopaal (van toch zeker zo’n 5 meter) op een sinaasappel stampen. Een sinaasappel-aardbeien smoothie mag ook :-)22 – Bushokje
Een bushokje is altijd zo koud. Tijd om daar iets aan te doen. Voorzie een bushokje van een decoratief gordijntje, een plantenbakje en een werkende schemerlamp. Daarnaast een bijzettafel met twee glaasjes priklimonade, twee huiselijke mensen in coltrui zitten fijn te lezen in de Donald Duck van deze week en de andere de zaterdagkrant van vorige week.

iScout12 bushokje

23 – Bootje
Voorzie een serieus schip (dus zeker een meter of 15) van een mooie naam (lees: iScout). Het hoeft nou ook weer niet met verf op de romp, maar het moet wel netjes zijn. Denk bijvoorbeeld aan letters uitknippen uit grote vellen papier.

iScout12 Boot

24 – Geokunst
Op de vele handelsmissies in den Vreemden gebeuren rare dingen. Als je een beetje indruk wilt maken, moet je iets hebben om mee te pronken. Gezien de reisleiding graag wat zaakjes zou willen doen met Sjeik Oliglans en zijn vrienden, moet er het nodige gebeuren. Zonder een mooi stukje geokunst hoor je er namelijk niet echt meer bij anno 2012. Bijvoorbeeld het bekende Palm Island of dit: http://idle.slashdot.org/story/11/07/20/162212/sheikh-carves-his-name-in-desert-so-its-visible-from-space Daarom ziet de reisleiding graag de tekst iScout op een respectabel formaat (zeker 2 meter lang) uitgegraven dan wel opgehoogd boven het maaiveld. iScout als eiland in een mooi vijvertje mag ook.

iScout12 Geokunst
 

25 – Wildbreien
Overal kom je het tegen. Op Lowlands, in de binnenstad en zelfs in de dierentuin. Wildbreien is hip! Wildbrei jullie Scouting das om een standbeeld heen. Scouting dassen met moeilijke biesjes en patroontjes mogen iets simpeler gemaakt worden.

iScout12 wildbreien
 

26 – Groetjes uit
Menigeen stuurt vanuit een dampende, stampende en bruisende vakantielocatie een ‘Groetjes uit…’ kaartje naar het thuisfront, aangevuld met een geruststellende tekst als ‘de architectuur hier is erg mooi’. Maar dat kan natuurlijk creatiever! Maak een ‘Groetjes uit…’ kaartje van Willie Wonka’s chocolade imperium’. Fotoshop mag ook hier natuurlijk niet worden gebruikt: knip de ‘groetjes uit’ letters dus bijvoorbeeld uit een stuk papier.

iScout12 Groeten uit..
 

27 – Schaduwkunst
Kijk eens goed naar de foto’s op deze site: http://www.froot.nl/posttype/froot/geniale-kunst-gemaakt-vanschaduw/ Ga zelf eens kunstzinnig te werk met een bouwlamp, papier, afval, wat dan ook en maak een mooi stukje schaduw. Datgene wat de schaduw maakt moet uiteraard ook op de foto staan.

iScout12 schaduwkunst

28 – Achteruitgang is vooruitgang
Soms is het leven niet zo gemakkelijk en moet je achteruitgaan om vooruit te gaan. Verzin een manier om met je fiets vooruit te trappen en toch achteruit te rijden

30 – Scoutsleiding
Het is alweer een paar jaar terug dat de Scouting Academy van start ging. Bij de Scouting Academy haal je bijvoorbeeld je kwalificatie voor speltak leiding. Beargumenteer in minimaal 100 woorden en maximaal 500 woorden waarom je denkt dat Giel Beelen een goede of slechte Scoutsleiding zou zijn. Maak daarbij gebruik van deze kwalificatiekaart: http://www.scoutinggroningen.nl/uploads/docs/regioraad/20100616-
scoutingacademy-DOEKAARTCOMPETENTIESLEIDING5-15.pdf

iScout12 Uitleg waarom Giel Beelen een goed staflid zou zijn

34 – Bordspel
Ondanks dat de meest hippe hebbedingetjes richting het formaat van een bordspel gaan, raken de bordspellen zelf in de vergetelheid. Maak een foto met daarop minimaal 10 verschillende welbekende bordspellen.

iScout12 bordspellen

36 – Sluitertijd
Met een lange sluitertijd kan je mooie dingen maken. Kijk maar: http://www.thestar.com/news/article/1109339–year-long-exposure-of-toronto-skyline-produces-dreamyimage De opdracht is om een camera (waarvan je de sluitertijd handmatig kan bedienen) op een statief te zetten voor een donker gebouw. Ga met zaklampen aan de slag: beweeg, dans, gebruik bijvoorbeeld crêpepapier als kleurenfilter. Hul het gebouw in het licht van je zaklamp en maak er iets moois van! Creativiteit is gewenst!

iScout Sluitertijd