Voorpagina

Geschiedenis 2002-2007

Geschiedenis van het jaar 2007

Het jaar wordt, zoals vanouds, traditioneel gestart met de nieuwjaarsduik. Dit jaar gaan we weer naar Tilburg, en het is weer een gezellige middag.

In februari wordt er een ouderavond georganiseerd, waar o.a. de kas wordt gecontroleerd (We hebben een gunstig saldo, natuurlijk moeten we wel rekening houden met een nieuw gebouw). Er wordt wat verteld over de verschillende speltakken, over het bestuur (wat trouwens dit jaar wordt herkozen, Bert blijft voorzitter. Lisette blijft de financien doen en Hans en Mariëlle doen samen het secretariaat. Marcel, Freek en John zijn bestuursleden) en over het groepszomerkamp.

Ja, dit jaar bestaan we 10 jaar en we gaan op groepszomerkamp!!

Dit jaar is iedereen volop bezig met de plannen voor de nieuwbouw. We willen toch echt heel graag een nieuw gebouw. Mark en Joh tekenen samen allerlei plannen. Er worden er diverse afgekeurd, maar uiteindelijk ligt er een tekening, gemaakt door de architect. Als we deze goed bekijken, klopt die ook niet helemaal. Dus ook deze tekening moet opnieuw gemaakt worden. We hebben deze tekening nodig om een verzoek in te dienen bij de gemeente, zodat we misschien wat meer geld zouden kunnen krijgen voor nieuwbouw.

Eerst volgt in juni nog de traditionele afsluitende barbeque, helaas met wat minder weer dit jaar (jammer voor de georganiseerde fietstocht), maar het maakt de barbeque niet minder gezellig!

En dan, zoals al eerder is vermeld, een geweldig groepszomerkamp in Bergen op Zoom… Het thema is Robinson Crusoe. Voor de esta’s van maandag tot vrijdag en voor de overige speltakken van zaterdag tot zaterdag een leuk kamp! Veel gedaan, bosspelen, tochten gelopen en als spetterende viering van het 10 jarig bestaan gaan de RSA en STAM een dagje klimmen op hoogte (touwparcours) en zij “doen”  de activiteit “ Pamperpaal” . De esta’s en scouts gaan naar Technopolis in Mechelen (een techniek-doe-museum). Een bijzondere dag, zeker ook omdat we met de bus en trein reizen en naar het buitenland gaan!
Aan het einde van de week kunnen we terug kijken op een geslaagd kamp!

En dan meteen na de vakantie alweer de volgende activiteit: op zaterdag 1 september lopen zo’n 50 mensen mee met de Airborne Tocht in Oosterbeek. Ter nagedachtenis aan de slag bij Oosterbeek, ter nagedachtenis aan alle gevallen soldaten, maar ook ter ere aan de veteranen die zo hard gevochten hebben. Een indrukwekkend wandelspektakel!! Ruim 31.000 mensen en daarvan maken wij ook deel uit. De esta’s lopen de 10 km, de scouts 15km en de overige speltakken 25 km. Een hele prestatie voor iedereen!! En zeker voor herhaling vatbaar.

Onze Poolse gasten uit Kozmin en omgeving komen een weekendje naar Nederland. Een gezellig weekend; een vaartochtje gemaakt door de Biesbos, gefietst, bezoek tijdens de opening van het nieuwe gemeentehuis; maar vooral veel gezelligheid!

Het jaar sluiten we weer af met een geweldige oliebollenactie! We verkopen, volgens de berekeningen, 4136 oliebollen... maar we denken dat we er ruim 4400 gebakken hebben. Op naar de 5000! Volgend jaar gaan we met een extra (5e) braadslee bakken.

Geschiedenis van het jaar 2006

Het jaar wordt weer geopend met de nieuwjaarsduik, dit jaar weer in het Caribabad in Gorinchem. We gaan met een grote groep zwemmen. En wat toevallig! Scouting Zaltbommel is daar ook!

Het bestuur is volop bezig om de politieke partijen zover te krijgen dat Scouting Made onder de subsidie voor sportverenigingen kan gaan vallen. Ook willen we graag verder met de nieuwbouwplannen. Hiervoor nodigen we alle politieke partijen uit om op ons terrein te komen kijken.

We collecteren dit jaar voor de 2e keer voor Jantje Beton. Ondanks het geringe aantal collectanten, wordt er in Made toch gul gegeven.

Op zondag 9 april organiseert Scouting Made, in samenwerking met 't Trefpunt, een artiestengala. Met als daverend optreden: Jan Smit! Hiervoor komen echter nog een aantal andere artiesten optreden. Voorafgaand aan dit hele gebeuren vindt er een bedrijvenlunch plaats.
Scouting Made is door vele mensen vertegenwoordigt, bestuur, leiding, STAM... zij zorgen er met zijn allen voor dat het verkeer wordt geregeld, de glazen worden opgehaald, de gaderobe en de kaartcontrole wordt bemand en lootjes worden verkocht.

Ook organiseren we dit jaar een grote loterij. De leden van Scouting verkopen veel loten. De superhoofdprijs is een Grundig Breedbeeldtelevisie. Deze loterij levert ook weer een aardig zakcentje op. 

Met Koninginnedag (dit jaar op 29 april!) maken we een grote poort en pionieren we ook een keuken. Omdat het wat minder goed weer is, bakken we in de grote RSA-tent ORANJE oliebollen en oranje pannenkoeken. Dit loopt weer prima. Er is volop aanloop van mensen. Ook draait er een powerpointpresentatie om informatie over Scouting Made weer te geven. Dit zorgt natuurlijk ook weer voor wat reclame.

Op de jaarlijkse dodenherdenking is Scouting Made ook weer ruim vertegenwoordigd.

De esta's gaan dit jaar op zomerkamp naar Amersfoort, samen met de welpen en kabouters van Scouting Zaltbommel. De scouts gaan dit jaar naar Baarn, waar in september ook een leiding/bestuurskamp wordt gehouden.

Er vliegen dit nieuwe seizoen (sept 2006) ook weer een aantal leden over, en er gaan zelfs een aantal scouts over naar de nieuw opgerichte rowan sherpa speltak. Deze speltak heeft nu 8 leden en wordt begeleid door John, Freek en Hans van Bragt.

Geschiedenis van het jaar 2005

De eerste groepsactiviteit van dit seizoen bestaat uit de traditionele nieuwjaarsduik. Dit keer in zwembad Stappegoor, in Tilburg. Aansluitend vindt er een gezellige nieuwjaarsborrel plaats.
 
De stam is met ingang van dit jaar officieel geworden. De definitieve naam is "de Kierewiet Stam". Dit n.a.v. de strips van de Stamgasten.
 
Met carnaval lopen de esta's mee met de kinderoptocht. Zij winnen met "Scouting Made maakt de blits in een flits"... de eerste prijs!! (in de categorie groepen & wagens groep 4-5-6).
 
Op 19 februari gaan alle leden van Scouting Made naar Blijdorp. We hebben hard gespaard en kunnen voor de helft van de prijs naar binnen. Tevens is er een gulle sponsor gevonden, die ons zal vervoeren in een echte touringcar-bus!
 
Begin april is er een begin gemaakt het het aanleggen van de kampvuurkuil. Tegelijkertijd zijn we in deze maand veel bezig geweest met het planten van plantjes langs het hek, en rondom de kampvuurkuil.
 
In de zomervakantie gaan de esta's en scouts weer op zomerkamp. De esta's gaan dit jaar naar Alblasserdam, en de scouts gaan naar Heenweg. (Zuid-Holland). Ook de STAM gaat hier een weekendje Hakke en Zage (eind november).

De scouts hebben een moeder kind kamp gehad. Dit was zeer geslaagd!

Scouting Made is aanwezig op de VPD Dag (Vrijwilligers Platform Drimmelen). Het bestuur voert hier een discussie met de aanwezige politieke partijen, o.a. over nieuwbouw en de subsidieregelingen. De leiding begeleidt de artiesten en de verschillende activiteiten.

We staan dit jaar ook met een stand op de Kerstmarkt van Bruisend Made. (de winkeliersvereniging). We verkopen vetbollen (zelfgemaakt), de mensen kunnen alvast intekenen voor de oliebollenactie, men raadt hoeveel tent-haringen er in de kist zitten en ze kunnen kerststukjes kopen (ter plekke gemaakt). Het is weer een gezellige middag.

Ook in december wordt er weer een oliebollenactie georganiseerd. We bakken zo'n 3800 oliebollen, dus dat is weer een leuke bijdrage voor de groep!

Geschiedenis van het jaar 2004

We starten het jaar, zoals vanouds, weer met een nieuwjaarsduik en borrel. Dit keer gaan we zwemmen in Eindhoven, in de Tongelreep.

De plannen bestaan om de subsidies voor scouting af te schaffen. Gelukkig gaat dat niet door! Helaas zijn we wel genoodzaakt om de contributie te verhogen, vanwege alle stijgende kosten. De contributie gaat van 18 euro naar 20 euro per kwartaal.

De plannen voor de zomerkampen zijn er bij de scouts en rowans al snel: zij willen dit jaar naar de Nationale Jamboree in Liempde. Ze gaan hiervoor hard sparen. Bij de esta's loopt het iets minder soepel. Ze willen eigenlijk met hun eigen speltak op kamp, maar vanwege een leidingtekort wordt besloten samen met de welpen, kabouters en gidsen van Scouting St.Martinus op kamp te gaan.

Er zijn twee yellowcabins beschikbaar als extra huisvesting voor de rowans. Deze worden zo spoedig mogelijk geplaatst, wanneer alles rond is met de vergunningen enz.
Katie (scoutsleiding) stopt met scouting. Ook de voorzitter stopt.

Begin april wordt er een ouderavond georganiseerd. Enkele ouders komen het bestuur versterken, men.Urselman wordt voorzitter, men. Vosmer gaat actief sponsers zoeken, men.Bellaard wordt voorzitter van de bouwcommissie en Freek en Sander treden toe als bestuurslid vanuit de leiding. Ook zijn er enkele ouders die aangeven graag mee te willen helpen met allerlei zaken.
Ook helpen we in april weer mee met Kom in de Kas, en maken we een familieschommel tijdens Koninginnedag. 

De scouts, esta's en rowan sherpa's organiseren allerlei kampen. Ook gaan alle leiding samen op hike, tijdens het pinksterweekend in Ommen. Er wordt zo'n 16 km gelopen met bepakking, primitief overnacht in het bos en gezorgd voor een hoop gezelligheid.

Judith en Lieke volgen twee weekenden kamptraining. Zij zijn nu officieel bevoegd om een kamp te mogen organiseren en draaien.

Het scoutingseizoen wordt afgesloten met een gezellige barbecue. Tijdens deze barbecue nemen we afscheid van Freek en Pasquelino. Freek wordt binnenkort vader en zal zich meer in gaan zetten vanaf de bestuurskant. Pasquelino verlaat Scouting Made vanwege zijn werk op zaterdag, maar beiden blijven wel inzetbaar tijdens grote activiteiten.

Het zomerkamp van de scouts en rowans wordt gehouden op de Nationale Jamboree 2004 in Boxtel. Twee weken allerlei activiteiten, en alleen maar zon, zon en nog eens zon!
De esta's gaan op zomerkamp met Scouting Sint Martinus uit Zaltbommel. Zij gaan naar Oosterbeek, met als thema "1001 nacht".

Aan het einde van de zomervakantie gaat de bouwcommissie aan het werk, om de plaatsing van de portocabins mogelijk te maken. Deze worden op 11 september gezet. Dit is tevens de eerste opkomstdag van het nieuwe seizoen. De rowans hebben nu een eigen ruimte, waar wel het nodige aan gedaan moet worden.

Scouting Nederland verhoogt de bijdrage die je moet betalen als groep voor elk lid. De contributie wordt vastgesteld op 25 euro per kwartaal.

In september krijgen Freek en Thamar hun 1e dochtertje; Indra.

Een verheugend feit in de geschiedenis van Scouting Made: er wordt een stam opgericht! Op 30 oktober is de eerste bijeenkomst, met een 15-tal mensen die interesse hebben. De voorlopige werknaam is SMS: Scouting Made Stam.

Op de laatste dag van het jaar wordt er een fantastische oliebollenactie georganiseerd. Er worden ruim 2500 oliebollen gebakken, in 7 uur tijd. Dit levert een mooie verdienste op voor de groep.

Geschiedenis van het jaar 2003

Het jaar wordt weer gestart met een frisse, gezellige en natte nieuwjaarsduik. Weer geen badmeester in het water, helaas... De avond wordt vervolgd met een nieuwjaarsborrel voor jeugd en ouders...Zo wensen we iedereen een gelukkig 2003!

Judith en Lieke ronden in februari hun spel- en verdiepingstraining af. Ze zijn nu "officieel erkende leiding"...Ook halen Freek, Pino en Lieke in februari hun EHBO-examen.

Half maart wordt onze nieuwe groepsvoorzitter bekend, Anton van der Rijk. 

Mariëlle gaat de begeleiding van de Rowans versterken... Er wordt meegedaan aan de Nationale (scouting)Schoonmaakdag, in samenwerking met gemeente Drimmelen. Rond Hemelvaart en Pinksteren worden er verschillende weekendkampen georganiseerd door de esta's en scouts.

We helpen mee met de leiding op de Veerse dag. We bemannen de verschillende afzettingen, en houden ook hier een bedrag aan over. Gelukkig is het hier ook weer prima weer. 

Het zomerkamp verloopt ook weer erg goed, prachtig weer op een prachtige locatie... De rowans zijn naar Heenweg geweest. (Hoek van Holland) De scouts vertoefden dit jaar op buitenterrein Ada's Hoeve, in Ommen. En de esta's hebben een ridderkamp gehad in Maarn. 

In September beginnen we aan een nieuw draaiseizoen. Er vliegen 5 kinderen over van de esta's naar de scouts, te weten Marijn, Jerry, Roy, Robin en Sharona. Bij de esta's komen dus weer veel nieuwe kinderen! Maar ook nieuwe leiding... Tamara (Rikkie-Tikkie-Tavi) en Jeroen (Jacala) worden officieel geïnstalleerd als leiding bij de esta's. Mark Trommelen wordt hulpleiding bij de scouts.

In september gaan er een aantal mensen naar de Scout-In. Dit is zeer geslaagd, het was vooral een gezellig weekend, maar we hebben ook leuke dingen gedaan, geleerd en mensen ontmoet. Voor herhaling vatbaar!

Op 10 en 11 oktober helpen de rowans en scouts een handje bij de activiteiten van Bruisend Made, het Kunst- en Wijnfeest. Dit levert weer een mooi zakcentje op, en tevens levert de vossenjacht nog wat prijzen op. Ook op 12 en 13 december wordt Bruisend Made geholpen, tijdens de kerstmarkt.

De esta's organiseren een weekendkamp in de herfstvakantie, en ook de scouts en rowans organiseren enkele overnachtingen. (sinterklaasovernachting bij de scouts, houthakkerskamp bij de rowans) De esta's nemen deel aan de DWEK-winteractiviteit, ze gaan lekker zwemmen in Zundert.

Tijdens verschillende groepsraden wordt het huishoudelijk reglement bekeken en aangepast. Ook wordt er geprobeerd een begin te maken met een reglement voor materiaalbeheer. 

Op 31 december sluiten we het jaar af met een oliebollenverkoop. Deze verkoop loopt erg goed, zodat we om 13.00u al klaar zijn en al het beslag op is. We wensen iedereen een fijn oud en nieuw, en een gelukkig 2004!

Geschiedenis van het jaar 2002

Het jaar wordt weer fris gestart met de, nu traditionele, nieuwjaarsduik. Na afloop wordt er een nieuwjaarsborrel gehouden.
Judith zien we weer terug verschijnen bij de esta's, na een stageperiode van ruim 3 maanden in Zweden. Er wordt deelgenomen aan de dwek-winteractiviteit. En ook tijdens de kinderoptocht lopen de esta's mee. In april wordt er weer een weekendkamp georganiseerd. In maart wordt Mariëlle voorgesteld als nieuwe esta-leiding!

De scouts krijgen ook steeds meer nieuwe leden. Zij organiseren een weekendkamp tijdens het hemelvaartweekend. 

De RSA speltak wordt opgestart. Een aantal scouts worden RSA, de groep wordt verder aangevuld tot gemiddeld 11 jongeren. De Rowans worden begeleidt door John en door Tom, wiens taak later wordt overgenomen door Sander. De Rowans draaien op vrijdagavond.

Er worden nieuwe t- shirts en truien gemaakt, door ISP Europe uit Raamsdonksveer, met het bestaande logo "Made for Scouting Made".

Er worden weer aan een aantal activiteiten meegedaan, zoals
-  "Kom in de Kas". De kas wordt hierdoor weer aangevuld.
-  Koninginnedag wordt een heus reuzenrad gepionierd, waarnaast ook weer een grote keuken is gepionierd     voor de gratis pannenkoeken.
-  Avondvierdaagse, door de esta's (2e prijs)

Er wordt nog steeds gezocht naar sponsering, dit uit zich o.a. in een viertal nieuwe groepstenten, gesponsord door Rabobank Made. Deze tenten worden grondig uitgeprobeerd tijdens het groepszomerkamp in Amersfoort, ter ere van het 5-jarig jubileum van de groep. Zo'n veertig kinderen hebben hier een gezellige week met elkaar, draaiend rond het thema "Kolonisten van Katan". Op dit zomerkamp worden de Rowans officieel geïnstalleerd. Scouting Made is weer een speltak rijker!

Wat betreft het gebouw moet er nog steeds veel gedaan worden, vooral aan de binnenkant. Er wordt een opzet voor gemaakt. Gelukkig is het terrein nu wel verdeeld, we hebben een hek eromheen. Eindelijk!

Ook na het zomerkamp worden er nog steeds weekendkampen georganiseerd. De esta's hebben begin november een Halloweenkamp, de scouts hebben een sinterklaas-overnachting.

Tom geeft aan het einde van het jaar aan, dat hij stopt met zijn werkzaamheden als voorzitter. Dit komt onverwacht. Het bestuur gaat op zoek naar een nieuwe voorzitter.

De website wordt gelanceerd! In november wordt deze op het internet gezet.