Voorpagina

Geschiedenis 1997-2001

Geschiedenis van het jaar 2001

Scouting Made groeit als kool. Er worden meiden gevraagd voor de esta's. Ook de scoutsgroep groeit goed. De esta's gaan voor het eerst op weekendkamp, dit is zeer geslaagd!
Bij de scouts komt er eindelijk de vrouwelijke leiding bij, Katie is welkom!

Ook wordt er voor het eerst een activiteit uitgewerkt op Koninginnedag. Er wordt een kampvuur gebouwd, een keuken met gratis pannenkoeken. Als hoogtepunt wordt er een familieschommel gepionierd.

Er wordt een start gemaakt met zo een zo ongeveer volledige renovatie van het clubgebouw. Het dak lekte, dus er komt een compleet nieuw dak. Schimmels worden verwijderd, deuren passend gemaakt, boktor verwijderd. Tegen het einde van het jaar worden de topgevels vervangen, waarvan het hout ijverig door de scouts is geverfd. Er worden een aantal gesprekken gevoerd met de Madese Boys, over de verdeling van het terrein.

De esta's nemen deel aan de dwek-zomeractiviteit van de regio. Thijs en Pino nemen deel aan de RSW. 

Natuurlijk gaan de esta's en scouts weer op zomerkamp. De esta's gaan dit jaar samen met de welpen van Prins Maurits naar Axel, waar een Piratenkamp (onder een continu stralend zonnetje) wordt gedraaid. De scouts gaan naar Overasselt, samen met de verkenners uit Bavel. Hun thema wordt "Western".

Sander neemt afscheid van de scouts. En ook Lineke en Judith nemen (tijdelijk) afscheid. 
Het leiding-bestuurskamp wordt georganiseerd in Alphen.
Bij de scouts wordt een seniorenpatrouille met aankomende rowan sherpa's opgericht. In het najaar wordt het Moekika van de scouts georganiseerd. (moeder-kind-kamp)

De esta's krijgen enthousiaste ondersteuning tijdens het draaien van een drietal RSA's, dit bevalt goed. De SLOD komt filmen bij de esta's, met een leuk resultaat.

Geschiedenis van het jaar 2000

Ook dit jaar stond weer volop in het teken van de Scoutingactiviteiten.
En er is goed nieuws: Scouting Made kan het clubgebouw van de honkbalvereniging Twins overnemen. Eindelijk hebben ze een eigen stek gevonden, een houten clubgebouw met omliggend terrein, op het sportpark de Schietberg. Er moet heel veel aan gedaan worden. De gemeente schenkt een geldbedrag, de rest moet de groep zelf bij elkaar krijgen. 

De esta's en scouts gaan dit jaar gezamenlijk op zomerkamp (ook samen met Prins Maurits), vanwege het kleine aantal aanmeldingen vanuit de scouts. Ze gaan naar Didam en verblijven daar een week in Oosterse sferen. De dochter van de sultan is ontvoerd, ze moet natuurlijk worden bevrijdt! Thijs, John en Sander lopen naar Didam (loop je te pleures tocht)... na een "klein" stukje met de trein komen ze halverwege de week gelukkig heelhuids aan!

In september wordt deelgenomen aan de gemeentedag. Het clubhuis is open, er worden een aantal activiteiten gedemonstreerd. Er wordt nieuw piohout aangeschaft. 
Helaas.. Engeline, Jeroen en Hennie gaan Scouting Made verlaten, hun plaats wordt overgenomen door Natascha en Lieke.

Voor het eerst gaat de leiding ook een keer op kamp, en wel van 6 t/m 8 oktober 2000. Het eerste leiding-bestuursweekend vindt plaats in Bavel. Het weekend wordt gevuld met allerlei scoutingactiviteiten.
In november gaan de scouts met hun vaders op kamp. De vaders hadden het goed naar hun zin en kwamen ook meehelpen bij het klussen aan het gebouw.
Bij de scouts wordt al een tijdje gewerkt met een groep jongeren, die worden voorbereid op hun overstap naar de explorers.
 

Geschiedenis van het jaar 1999

... en in maart 1999 blijkt dat Scouting Made het winnende lot van de loterij heeft verkocht. De hoofdprijs is gevallen in Made, reden voor een feestje! Ook wordt er meegedaan aan de Nationale Scouting Dag en aan de Maderie.
Er wordt nog steeds actief gezocht naar een eigen honk. Er komt een goed bericht van de gemeente Drimmelen: de gemeente trekt vijftigduizend gulden uit voor de behuizing van de drie scoutinggroepen in de gemeente.

Onder het thema "Raar is leuk, gewoon is saai" gaan de esta's een week op zomerkamp in Putte. Ze gaan samen met de welpen van scouting Prins Maurits, uit Bavel. Dit is zeer geslaagd. De scouts gaan, op de fiets, naar hun zomerkampterrein in Baarn. Er zijn 5 esta's overgevlogen naar de scouts.

Begin december wint de groep weer een prijs, omdat ze de meeste loten van de nationale Scoutingloterij in 1999 hebben verkocht.

Amper twee jaar geleden van start gegaan als Scoutinggroep Made draaien de 2 speltakken nu op volle toeren. Er is nog steeds sprake van een wachtlijst, ook is er nieuwe leiding nog steeds welkom!

Geschiedenis van het jaar 1998

Er wordt gestart! Per 1 januari gaat Scouting Made officieel draaien, met 3 speltakken, namelijk esta's, scouts en explorers. Het honk is voorlopig Kampeerboerderij "Westnoordeind" aan de Rozenbloemstraat in Made.
De esta's starten met een groep van 16 kinderen, waarna al snel een wachtlijst (mede door het leidingtekort) ontstaat. De estaleiding zijn Hennie, Engeline en Perrie. Op vrijdagavond draaien 13 scouts, begeleidt door een viertal personen. (Jeroen, Freek, Ruud en Thijs). Op vrijdagavond draaien ook de explorers, begeleidt door Gerben en Sander. Ook John sluit al snel aan bij de leidingploeg.

Op 20 juni 1998 wordt iedereen geïnstalleerd. Het eerste seizoen sluiten de scouts af met een zomerkamp in Riel. De start is gemaakt!

Na de zomervakantie komen Lineke en Judith er bij de esta's als leiding bij. De explorers worden vanwege interne problemen tijdelijk gestopt als speltak. Ook wordt er meegedaan met de nationale Scoutingloterij...

Geschiedenis van het jaar 1997

Scouting Made wordt opgestart !! Hoe? Dat lees je hieronder....

Vanaf begin 1997 is een groep mensen bezig met het opstarten van een scoutinggroep in Made. Een werkgroep wordt al snel gevormd, waarna men kan gaan vergaderen, vergaderen en vergaderen. Op maandag 26 mei 1997 is er een eerste informatiebijeenkomst voor de belangstellenden uit Made en Drimmelen. Er is voldoende belangstelling, dus er wordt besloten door te gaan. De eerste tegenvaller komt al snel: Scouting Nederland stelt een aantal eisen, dat betekent dat er pas later gestart kan worden.
De toekomstige leiding gaat stage lopen en cursussen volgen...

Ondertussen is men ook druk bezig met het oprichten van de "Stichting Scouting Made". Voorzitter wordt de heer Siersma, secretaris mevr. van Kuyck en penningmeester mevr. van Gils. Een enthousiaste ploeg (17 personen) gaan zich bezighouden met het geven van leiding aan de diverse speltakken, het sturen van de groep en de overkoepelende stichting en het beheren van financiën, materialen en gebouw. Er hebben zich al 50 kinderen aangemeld als belangstellenden voor scouting in Made.
Op 1 december 1997 wordt verteld dat per januari volgend jaar gestart kan gaan worden.