Voorpagina

Geschiedenis 2008 - 2012

Geschiedenis van het jaar 2012

In februari organiseren we weer een algemene ledenvergadering, net zoals elk jaar. Dit jaar wordt o.a. het nieuwe beleid besproken wat door het verenigingsbestuur is ontwikkeld en wat zal dienen als uitgangspunt voor het nieuw op te stellen huishoudelijke regelement. Alle aanwezigen volgen een vijftal workshops bij de diverse speltakken.

We hebben een gezellig leiding/bestuurskamp, in het thema "ik hou van Holland", georganiseerd door de beverleiding.

Er vinden een tweetal wisselingen in het groepsbestuur plaats (penningmeester en secretaris).

We doen mee aan diverse activiteiten, o.a. de jantje beton collecte, de jota/joti, het biesbos streekfeest, het vredeslicht en natuurlijk weer de oliebollenactie! En dit jaar ook weer een top-verkoop: bijna 5500 oliebollen! Dit is weer een mooie bijdrage voor de groep om leuke activiteiten van te kunnen organiseren.

 

 

Geschiedenis van het jaar 2011

Er wordt nog steeds flink geklust aan het gebouw, dit jaar wordt er hard gewerkt aan de toiletgroepen. Het herentoilet is eerst af, na de zomervakantie volgt het damestoilet.

In januari gaan de blauwe vogels draaien. Dit is een speltak voor jongeren met een beperking. Ze gaan goed van start en draaien 1x per 2 weken.

In februari wordt Sven geboren, zoon van Natascha en Edwin van Steen.

Ook lopen we dit jaar als Scouting Made voor de 3e keer aan de Airborne tocht in Oosterbeek mee, altijd indrukwekkend. Helaas niet al te veel leden, maar het is gezellig, goed weer en weer een mooie, indrukwekkende wandeling. We sluiten de dag af met een barbeque op ons eigen terrein.

In december bakken we weer oliebollen, dit jaar verbreken we ons record!!! We bakken ruim 6000 oliebollen, we verkopen er 5940!!!! WOW!!! We zijn er erg blij mee!

Geschiedenis van het jaar 2010

Begin januari volgt traditiegetrouw weer de nieuwjaarsduik, dit jaar in Stappegoor in Tilburg. In Januari wordt er ook flink geklust aan het gebouw, een flink aantal woensdagavonden en zaterdagen worden de wanden binnen in het gebouw wit geschilderd. Begin februari wordt er begonnen met het aanleggen van de verlichting.

De bevers gaan draaien! In eerste instantie in het schoolgebouw van de Den Duin, later in het jaar komen ze ook naar het nieuwe gebouw.

Het hele jaar wordt er hard gewerkt aan het nieuwe gebouw, zodat het op 4 september 2010 officieel geopend kan worden door de burgemeester van Made! Een gezellige open dag wordt hiervoor georganiseerd, de opening wordt verricht door de burgemeester, een toespraak volgt van Freek, de burgemeester en een vertegenwoordiger van Scouting Nederland en we sluiten de dag af met een gezellige groepsbarbeque.

Er worden 2 scoutingbaby's geboren! Op 13 september wordt Axel van Bijsterveld geboren, zoon van Freek en Thamar. Op 1 oktober wordt Thijs van Beijnen geboren, zoon van Erik & Lieke.

Geschiedenis van het jaar 2009

Het jaar werd natuurlijk weer geopend met een nieuwjaarsduik, dit keer in het Caribabad in Gorinchem.

Op woensdag 4 februari werd er een ouderavond georganiseerd. Tijdens de ouderavond werd er o.a. gesproken over een contributie-verhoging, de nieuwbouw en alle speltakken kwamen aan bod. Ook zijn alle kassen (inclusief de speltakkassen) gecontroleerd.

In april kwam er gelukkig duidelijkheid rondom de aanbesteding van de nieuwbouw. Er is een aannemer gevonden die onze nieuwbouw wil gaan doen. Eind april zijn we dus begonnen om de planten te verplanten en het gebouw 'verhuisklaar' te maken.

Op koninginnedag hebben we ons weer laten zien in het park van het gemeentehuis dit keer. Een gezellige dag, helaas door de trieste gebeurtenissen in Apeldoorn wel iets overschaduwd. Een zonovergoten dag die we gezellig met iedereen 's avonds hebben afgesloten op het clubgebouw met een chinese maaltijd.

Eindelijk!! Er wordt gestart aan de bouw van ons nieuwe gebouw!
Voor de bouwvak wordt ons gebouw gesloopt, en de fundering gelegd. Na de bouwvak gaat het ineens heel snel; het frame wordt gezet en een drietal weken lang (Sept) wordt er flink gemetseld en gevoegd.
In oktober zijn er een aantal mensen heel actief om alle vloeren te storten in de nieuwe ruimtes. Ook de bakstenen-sponsor-actie loopt goed! Uiteindelijk worden er ruim 2000 bakstenen verkocht door onze leden! Dat betekent dat op de kerstmarkt in december de top drie van verkopers wordt bekend gemaakt en ook de ballonvaart zal worden verloot.

Een vast clubje mensen is voor ons heel actief; er zijn een aantal voegers die een groot aantal zaterdagen lang ons helpen met de vloer en met het voegwerk van het gebouw, daarnaast zijn er een aantal mensen heel actief bij het aanleggen van de verwarming en allerhande klussen die moeten gebeuren.

Helaas worden we ook in november geconfronteerd met vandalisme; er worden luiken opgegooid met bakstenen, het voegwerk en de ramen zelf worden flink beschadigd. Dit vinden we echt erg, ben je een nieuw gebouw aan het opbouwen, wordt er alweer gesloopt en moet je al gaan repareren! De daders worden, ondanks een aangifte en artikeltje in het carillon, niet gepakt.

Eind november wordt het water het gebouw binnen gebracht en begin december volgt het gas.
Met de kerstmarkt hebben we een mooie opbrengst; ongeveer 1000 euro! Don Groenewegen wint de GPS, hij heeft de meeste bakstenen verkocht. Wouter Ooijens wordt 2e en Nathalie Sins wordt 3e. Geweldig gedaan!
We bakken dit jaar de oliebollen op een andere locatie, in de kas bij Fam. vd Lans! Bedankt!!
We bakken er trouwens ongeveer 3000.

Geschiedenis van het jaar 2008

Traditioneel beginnen we het nieuwe jaar weer met een spetterende nieuwjaarsduik, dit keer in zwembad "Sonsbeeck" in Breda. Een gezellige start, met daarna de mogelijkheid iedereen een gelukkig en scoutvol nieuwjaar te wensen tijdens de nieuwjaarsborrel.

Het bestuur is volop in overleg met de twee andere scoutinggroepen van onze gemeente Drimmelen. Zij gaan zorgen voor een stuk scoutingbeleid in onze gemeente... En zo te merken is al hun inzet niets voor niets geweest; de gemeenteraad geeft in januari te kennen een bedrag van €168.000 opzij te zetten voor een nieuw gebouw voor Scouting Made! Er zitten nog wat haken en ogen aan het plan, maar nu begint het eindelijk dichterbij te komen... Spannend dus allemaal!

Mariëlle en Wouter worden de gelukkige ouders van een zoon; Kay! Hij is geboren op 24 februari.

De esta's lopen dit jaar weer mee met de kinderoptocht, onder het thema "Wai muize op de May". Ze winnen helaas geen prijs, maar hebben wel weer voor een stukje promotie gezorgd binnen de gemeente èn ze hebben twee leuke opkomsten gehad!

Ook wordt er weer een ouderavond georganiseerd, een vijftiental ouders zijn hierbij aanwezig. Er wordt nieuws verteld over de nieuwbouw, over Jantje Beton, een rondje van de speltakken e.d.

De zomerkampen zijn dit jaar erg nat; er valt behoorlijk wat regen,maar dat kan de pret niet deren! De esta's gaan samen met de kabouters en welpen van Scouting Zaltbommel naar Nootdorp toe. (in totaal 43 kinderen!). De scouts gaan dit jaar naar Ommen en de RSA... tja, URK, toch?
De RSA vertrekt naar België, ergens in de buurt van Leuven, kampterrein de Kluis.

Op 23 augustus begint het seizoen weer. Er vliegen dit jaar 6 leden over naar de RSA en 3 esta's naar de scouts. Er stromen dus ook weer nieuwe leden in.

Ook de kerstmarkt is weer succesvol, helaas zonder de kerststerren, maar toch is de opbrengst er niet minder om!

We doen dit jaar voor het eerst mee aan de Actie Vredeslicht. We halen in Utrecht het Vredeslicht op, wat helemaal uit Bethlehem, via Wenen, naar Nederland is gekomen. Weer terug in Made steken we hier een groot kampvuur mee aan en verspreiden alle leden het licht in Made.

En met een succesvolle oliebollenactie sluiten we ook dit jaar weer af!