Voorpagina / Over Scouting Made / Geschiedenis / Geschiedenis 2013 - nu

Geschiedenis 2013 - nu

Geschiedenis van het jaar 2015

De ledenvergadering wordt dit jaar wat drukker bezocht. Fijn!
In maart collecteren we voor Jantje Beton. Ook dit levert een mooie opbrengst van bijna 600 euro op voor de groep. Bedankt collectanten! Ook de rabobank Clubkascampagne levert een mooie bijdrage op, bedankt voor het stemmen!
In april wordt een gezellige en muzikale regionale blauwe vogelmiddag op ons terrein georganiseerd. Een groot succes!
We organiseren een actieve teamdag in juni. 's Ochtends een workshop van de regio, 's middags spelen we een soort van ganzenbord-kwalificatie spel. Daarna sluiten we de middag muzikaal af met een djembé workshop en eten we nog een pannenkoek in het Koeckershuys in Den Hout.
De bevers, welpen, blauwe vogels en explorers gaan weer op kamp.
Na de zomervakantie wordt er weer een nieuwe roverscoutgroep opgestart. (1 september 2015). Helaas houdt deze groep maar enkele weken stand.
We sluiten het jaar weer af met een geweldige oliebollenactie; we verkopen èn bakken in een sneltreinvaart bijna 7000 oliebollen!

Geschiedenis van het jaar 2014

De oliebollenactie was weer een grandioos succes! Ruim 6300 oliebollen gebakken en een mooie opbrengst hiervan!

In het begin van het jaar wordt er hard gewerkt om in alle lokalen trappen naar de zolders te gaan maken. En ze zijn prachtig. Nu kunnen de leden ook veilig op de zolder verblijven.

In februari organiseren we weer een teamdag, dit keer n.a.v. de resultaten van de enquete van het programma groepsontwikkeling. De resultaten zijn heel positief en dat is natuurlijk prettig. Toch slagen we erin om een vijftal plannen van aanpak te maken, waardoor we de komende periode onszelf nog verder gaan ontwikkelen.

De verschillende speltakken nemen deel aan de regio dagen. De blauwe vogels hebben een eigen BE dag begin april, met het thema feest. De scouts nemen deel aan de RSW met een mooie 9e plaats als resultaat! Ook de welpen en bevers hebben hun eigen regio dag. En de explorers zelfs een heel weekend, met prachtig mooi weer o.a. aan het strand van de Noordzee! (locatie Staelduin).

De diverse speltakken gaan ook weer op kamp.

We starten het seizoen weer met een gezellige overvliegactiviteit en BBQ. Helaas nemen we afscheid van diverse leiding.... Met name bij de welpen ontstaat nu een serieus probleem. Gelukkig zijn er veel mensen die regelmatig komen invallen bij de welpen als leiding.
Ook het explorerteam verandert qua leiding. Hans en Freek stoppen, Wouter en Janneke nemen het stokje over.

Aan het einde van het jaar organiseren we weer een zeer succesvolle oliebollen-bak-actie! We bereiken onze grens bij de bak-capaciteit; maar liefst 6800 oliebollen!!

Geschiedenis van het jaar 2013

Een heel belangrijk punt dit jaar voor onze groep: we mogen ons gebouw en terrein gaan verhuren! Er is uiteindelijk een brandkraan geplaatst in de directe omgeving van ons gebouw. Dat was de laatste drempel voor het verhuur. Fijn!! De eerste groep is in de eerste week van de zomervakantie geweest.

We stemmen in met een nieuw huishoudelijk regelement, wat is ontwikkeld door het verenigingsbestuur van onze groep.

Ook organiseren we weer een algemene ledenvergadering, waarbij de aanwezigen dit keer 3 workshops kunnen volgen (spelvisie van de speltakken, scouting academy en ouderparticipatie).

We nemen weer deel aan diverse activiteiten, zoals bijvoorbeeld de Jantje Beton Collecte (met een mooie opbrengst voor onze groep!), Koninginnedag, Dodenherdenking.

We organiseren in augustus voor het eerst een team-dag, waarbij alle leiding en bestuur intern een aantal workshops kunnen volgen om zichzelf verder te ontwikkelen. Voor herhaling vatbaar!

In juli gaan we op groepszomerkamp, ter ere van het vijftienjarige bestaan van de groep. We gaan met alle speltakken naar Ossendrecht, waar we een heel leuk kamp beleven! Ook rollen we een nieuwe kledinglijn voor de groep uit.

We gaan deelnemen aan het programma groepsontwikkeling van Scouting Nederland. We hopen hiermee nog beter zicht te krijgen op de positieve en negatieve punten van onze groep, om zo te komen tot nog meer kwaliteit, groei en ontwikkeling. Dit programma zal zich voortzetten in 2014 met de teamdag van februari.

In december installeren we weer een aantal nieuwe beverleiding en blauwe vogelleiding, fijn!!