Voorpagina / Nieuws / Scouting Made knoopt tientallen “Apenvuistjes” voor Stichting Hulphond Nederland.

Enige tijd geleden werd Scouting benaderd door oud-lid Tamara de Wijs. Door haar werk is zij in contact gekomen met mensen met een beperking die door hun hulphond weer veel dingen zelfstandig kunnen ondernemen en regelen.
Het zijn vaak simpele dingen die de hulphond voor zijn of haar baasje doet, zoals een tissue aangeven, een afstandsbediening of telefoon van de grond oprapen. Een rits los maken, een jas uit doen. Maar ook in een supermarkt de artikelen uit de rekken pakken zonder dat er een verpakking scheurt. En wat denkt u van een deur open maken? Een hulphond geeft op deze manier zijn of haar baasje weer stukje vrijheid en zelfstandigheid terug.

hulphponden demonstratie

Voor veel van deze activiteiten is een hulpmiddel als een “apenvuistje” erg handig. Apenvuistjes zijn van touw geknoopte balletjes die je bijvoorbeeld aan een ritssluiting of aan een deurklink kunt bevestigen zodat de hond deze makkelijker kan openmaken.
Omdat er een groot gebrek is aan apenvuistjes heeft Tamara Scouting Made benadert met de vraag of wij deze voor Stichting Hulphond Nederland wilden maken. De afgelopen weken werden er door leden, leiding en bestuursleden fanatiek tientallen apenvuistjes geknoopt. Als dank voor al dat knoopwerk hebben Corinne en Maurice van den Hout met hun hulphonden Rosa en Ki afgelopen zaterdag een demonstratie gegeven voor onze leden en ouders in ons clubhuis ’t Knooppunt. We hebben onze Scouts nog nooit zo rustig en stil gezien. Ze waren onder de indruk van Rosa en Ki en hebben vol belangstelling naar de demonstratie gekeken en er vele vragen over gesteld.

Klik hier voor de foto's van deze dag

Op de website van Stichting Hulphond Nederland vindt u meer informatie over deze stichting en kunt u ook een demonstratiefilmpje bekijken van een hulphond:  www.hulphond.nl