Voorpagina / Activiteiten / JOTA/JOTI

JOTA/JOTI 2014 - 17 t/m 19 oktober

Bekijk de foto's van JOTA/JOTI 2014 hier

JOTA/JOTI 2013 - 18 t/m 20 oktober

Bekijk de beelden van de JOTA/JOTI 2013 in deze nieuwsbrief!

JOTA/JOTI 2012

Helaas is de JOTA/JOTI 2012 afgelopen...

Bekijk onze speciale Facebook pagina voor de napret:

FaceBook-icon JOTA/JOTI Facebook pagina

Bekijk de foto's:

Zie het heisen van de toren in sneltreinvaart:

Zie het hele weekend zenden in 60 seconden:

JOTA/JOTI 2011

Vrijdag 14 oktober 2010:

19.00 uur: opening van het JOTA/JOTI weekend door onze Welpen, Scouts, Explorers, Roverscouts en Stamleden.
22.00 uur: officiële landelijke opening.

Zaterdag 15 oktober 2011:

Van 10.00 uur tot 12.00 uur: de opkomst van onze jongste leden, de Bevers, zij gaan ook aan de slag met communicatie en techniek!  De Welpen en de Scouts hebben er dan al een nachtje op zitten en gaan tot en met hun gebruikelijke opkomsten door. Onze Blauwe Vogels hebben hun normale opkomst van 13.30 uur tot 16.30 uur.

De Blauwe Vogels hebben al een keer geoefend om anders met elkaar te communiceren, dan alleen door te praten. En gaan daar op zaterdag middag verder op in. Het avondprogramma voor de Explorers, Roverscouts, Stamleden, leiding en bestuur belooft ook weer erg leuk en (in)spannend te worden, maar dat moet voor de deelnemers nog een verrassing blijven.

Zondag 16 oktober 2010:

Na het gezamenlijk ontbijt, misschien nog even zenden, maar dan moet, jammer genoeg,  alles weer opgeruimd worden en sluiten we weer een bijzonder scouting weekend af.

JOTA/JOTI 2010 15 t/m 17 oktober

De JOTA/JOTI is geweest!
Enkele linkjes voor de napret:

Foto's deel 1
Foto's deel 2
Krantenstukje BN De Stem
Homepage van de zendamateurert Minderman.
Bert Soeterbeek heeft ook een mooi verslag geschreven.

Bron: BN De StemIn het weekend van 15 tot en met 17 oktober zal er in ‘t splinternieuwe Knooppunt een radiostation worden opgericht om contact te zoeken met scouts in de hele wereld.
In dat weekend doet Scouting Made voor het eerst mee aan de JOTA/JOTI.

JOTA/JOTI
JOTA staat voor Jamboree On The Air (en JOTI voor Jamboree On The Internet). Jamboree is (zoals de meeste wel weten) een groot wereldwijd scoutingkamp, dat eens in 4 jaar wordt gehouden. Maar omdat het altijd leuk is om scouts van de hele wereld te ontmoeten, doen we dat elk jaar, in het derde weekend van oktober. Wel 500.000 scouts proberenover heel de wereld contract met elkaar te zoeken via een radiozender of het internet.

Wat gaat er gebeuren?
Wij mogen niet zomaar een radiostation openen. Daarom krijgen wij hulp van twee zendamateurs die hiervoor een vergunning hebben: Bert en Frank Minderman uit
Geertruidenberg. Zij ‘lenen’ ons ook de roepletters, waaronder ons station bekend
zal staan: PA1BM /J. Om te zorgen dat we ver kunnen zenden zullen we ook een prachtige toren pionieren naast het clubhuis.

En we gaan, als het allemaal lukt met de internetverbinding, ook deelnemen aan de JOTI. Hierbij kan je chatten met mensen die precies dezelfde hobby hebben als jij: scouting!
Maar er is nog veel meer te beleven tijdens dat weekend. We gaan allemaal programma’s organiseren die te maken hebben met communiceren en techniek. Denk aan een speurtocht met portofoons of zenden met morse of vlaggen. Wat jullie precies allemaal gaan doen, horen jullie nog van de leiding.

Het programma is als volgt:

Vrijdag 15-10
20:30 Opening JOTA weekend (RSA/PIVO/STAM)
22:00 officiele landelijke opening

Zaterdag 16-10
- opkomst bevers / welpen (normale draaitijd)
15:00 - 21:30 draaien Scouts (LET OP 1 uur later beginnen)

Zondag 17-10
- afsluiting + OPRUIMEN!